dimecres, 28 de novembre de 2012

GUARDONAT AMB EL DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ

El passat dilluns vaig rebre el guardó de mestre artesà,
els diplomes els va entregar el conseller en funcions d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena a la sala St.. Jordi del palau de la Generalitat. En total s'han distingit 19 artesans d'arreu del Principat.
Amb aquestes distincions la Generalitat vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el diploma de mestre artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió, i s'avaluen aspectes com la potenciació de l'ofici i la formació, així com la incorporació de disseny, innovació i creativitat en el procés artesanal. Individualment, el departament va valorar l'excel·lència en la creació de les meves obres i l'experimentació i investigació de nous materials per a nous usos en la joieria. Amb el lliurament dels diplomes de mestre artesà s'inaugurava ahir la setmana d'artesania de Catalunya, que inclou la fira The Craftroom a Fira de Barcelona i activitats diverses al Centre d'Artesania de Catalunya.
Aquest és un petit resum "institucional" de l'acte, en el terreny més personal he de dir que la meva formació ha estat sempre en els tallers, no tinc formació acadèmica, tot i que crec aferrissadament que un dels camins per assolir l'exelència a nivell d'ofici, s'aconsegueix al costat de persones, com els joiers que han treballat al meu costat, que porten molts anys d'experiència. La passió per la joieria m'ha portat aquest reconeixement que, ho és per mi i per tota la gent amb qui he treballat i m'han enriquit i també per companys d'altres oficis artesans amb qui he compartit inquietuds. En aquesta part  més personal també hi entren les meves inquietuds, busco nous mitjans d'expressió, nous camins, però entenc que s'ha de respectar qualitat i disseny ja que si es vol dignificar la peça s'ha de treballar amb totes les bones practiques que ens han transmès els nostres mestres.Res més... una nit molt bonica, i agrair-vos a tots i totes des d'aquest blog, que desinteressadament heu fet possible aquesta fita. (a la família especialment!!)